TEDAŞ ELEKTRİK SAYAÇLARI TEKNİK ŞARTNAME TESTLERİ
TEDAŞ ELEKTRİK SAYAÇLARI TEKNİK ŞARTNAME TESTLERİ

TEDAŞ ELEKTRİK SAYAÇLARI TEKNİK ŞARTNAME TESTLERİ

TEDAŞ ELEKTRİK SAYAÇLARI TEKNİK ŞARTNAME TESTLERİ

TEDAŞ ELEKTRİK SAYAÇLARI TEKNİK ŞARTNAME SURGE 6 KV, IMPULSE DARBE DAYANIM 12 KV TESTLERİ


Tedaş tarafından yayınlanan güncel şartnamesinde bulunan, Surge gerilim dayanımı (en az 6 kV) , Impulse gerilim dayanımı (en az 12 kV ) testleri Eldaş bünyesinde akredite olarak yapılmaktadır.

Elektrik sayaç standardında ki değişiklerle zorunlu hale gelmiş olan 6 KV Surge dayanım testi ve standartlarda olmasa da Tedaş'ın talebi olan 12 KV Impulse gerilim testi güncel Tedaş sayaç şartnamesine eklenmiştir. İlgili testleri Eldaş tecrübesi ve akreditasyon güvencesi ile laboratuvarımızda gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı üreticilerimizde testlerin tiplerinde ki benzerlik sebebiyle aynı test mi acaba diye kafa karışıklığına neden olsa da aslında her iki testte farklı testler. Temel olarak sinyal zamanlaması sinyal tipi ve grafikleri benzer olsa da testler arasında ki farklılık cihazların iç dirençlerinde ki farklılık kaynaklıdır.  Sayaçların Surge gerilim dayanımı testinde cihaz iç direnci Rkaynak=2 ohm iken , impulse gerilim dayanımı cihaz iç direnci ise Rkaynak=500 ohm olarak belirlenmiştir.



Eldaş'ın yakın zamanda yatırım yaparak cihazları arasına eklediği  Surge test sistemi ile 7 KV ya kadar ve Impulse Gerilim test ekipmanları ile 15 KV ya kadar güvenilir sonuçlar ile şartnameye uygunluk için akredite olarak test raporu alabilirsiniz.

Detaylı bilgi için eldas@eldas.com.tr adresine mail atabilir , 0312 267 32 43 ya da  0543 458 36 00 numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

402